maanantai 4. toukokuuta 2015

Miksi ulkonäöllä on merkitystä?


Ulkonäkö määrittää sosiaalisen aseman 


Lapsuudesta lähtien sinulle on toisteltu, ettei ulkonäöllä ole mitään merkitystä. Voit olla onnellinen ja tyytyväinen itseesi, näytit miltä hyvänsä. Ihmiset ovat kertoneet, ettei ulkonäöllä ole vaikutusta menestykseen. Ainoastaan sisäinen kauneus merkitsee.

Ikävää kertoa tämä sinulle, mutta he olivat väärässä!

Ihan pelkkä kauneusbisneksen kukoistaminenkin kertoo, että ulkonäöllä on merkitystä. Mediassa uutisoidaan jatkuvalla syötöllä tutkimuksista, joiden mukaan hyvännäköiset ihmiset menestyvät paremmin työelämässä, saavat parempaa palkkaa, harrastavat useammin seksiä, heidän parisuhteensa kestävät pidempään ja heillä on enemmän ystäviä.

Hyvännäköiset siis menestyvät paremmin kaikilla elämänalueilla. Miksi sinä haluaisit tyytyä vähempään, kun sinulla on potentiaalia saavuttaa niin paljon enemmän?

Jo pikkulapset tunnistavat sosiaalisen hierarkian ulkonäön perusteella. Koululuokissa kauniit oppilaat ovat suosittuja ja heitä ihaillaan. Sama touhu jatkuu vanhempana. Hyvännäköiset ihmiset löytävät seurustelukumppanin kun taas heikommat yksilöt jäävät yksin.




Ulkonäköön ihastutaan, sisimpään rakastutaan 


Olet varmasti tavannut lukuisia naisia, jotka ovat kertoneet ihastuneensa poikaystäviinsä ensi silmäyksellä. Eli viehätys on ollut visuaalista ja he ovat ihastuneet miehen ulkonäköön.

Miellyttävä ulkonäkö edesauttaa naisten kanssa tekemisiin pääsemistä huomattavasti. Hyvännäköiset miehet huomataan. Jos mies esimerkiksi haisee hieltä eikä huolehdi hygieniastaan, niin kukaan ei viihdy hänen seurassaan, sukupuolesta riippumatta.

Jos näet vaivaa ulkonäkösi eteen, voit näyttää paljon paremmalta kuin sellaiset luonnostaan hyvännäköiset miehet, jotka eivät osaa onnistuneesti stailata itseään. Tämän ansiosta saat selvän etumatkan muihin miehiin naisten keskuudessa. Kehittämällä itseäsi voit siis korottaa markkina-arvosi huippuunsa.


Herätä positiivista huomiota


Suomalaiseen kulttuuriin on iskostunut vahvasti asenne, että ”rumat ne vaatteilla koreilee”. Tuo sanonta nostetaan esille aina silloin, kun joku itseä näyttävämpi ja paremman näköinen yksilö koetaan uhaksi.

Olen keskustellut vaateasioista muutamien miespuolisten ystävieni kanssa ja he ovat sanoneet suoraan, että he pukeutuvat siten, että he herättäisivät mahdollisimman vähän huomiota. He haluavat sulautua massaan ja olla huomaamattomia. Siis mitä ihmettä?

Tuolla asenteella he herättävät ainoastaan negatiivista huomiota. Juuri sellaisia miehiä katsoessaan tytöt miettivät, että onpa masentavan näköinen tyyppi, tuostakin voisi tehdä niin paljon paremman näköisen. Eivätkö he mieluummin haluaisi naisten ajattelevan, että onpa komea mies, kunpa tuon kanssa pääsisi treffeille? Mieti siis tästä lähtien, haluatko herättää negatiivista vai positiivista huomiota pukeutumisellasi.




Ulkonäöstä huolehtiminen ei ole pinnallista


Suomessa olisi jo aika päästä siitä mustavalkoisesta ajattelutavasta eroon, että kauniit ihmiset ovat tyhmiä ja pinnallisia ja rumat ihmiset ovat älykkäitä ja näkevät pintaa syvemmälle. Näyttävä ulkomuoto ei ole mitenkään henkisistä ominaisuuksista pois.

Monilla miehillä on muutenkin omituinen käsitys, että ulkonäköön satsaaminen on homojen ja metroseksuaalien puuhaa. Haloo, mihin katosi kultainen keskitie? Ulkonäöstä huolehtiminen ei tarkoita sitä, että päähän vedetään kilo geeliä, otetaan oranssi suihkurusketus ja pukeudutaan niin tiukkoihin housuihin, että koko kansa näkee kummassa lahkeessa vehje on. Tuollainen white trash -tyyli ei ole liikaa yrittämistä vaan vääränlaista yrittämistä. Usein tämän tyylin kruunaa vielä mustaksi värjätyt hiukset, halvat trendivaatteet ja ylibodattu kroppa tatuointeineen ja lävistyksineen.

Myös joillekin naisille kaunistautuminen merkitsee ulkonäön totaalista muokkaamista erilaisten lisäosien avulla. Nämä naiset saattavat käyttää satoja euroja kuukaudessa tekoripsiin, hiustenpidennyksiin, rakennekynsiin ja rusketuksiin, minkä jälkeen tuksulook on valmis. Miehet ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että naisten olisi mieluummin kannattanut käyttää näiden härpäkkeiden laittamiseen mennyt aika ja raha vaikka kuntosalilla käymiseen ja laadukkaiden vaatteiden ostamiseen.

Ulkonäöstä huolehtimisella en siis tarkoita sitä, että muokkaat itsestäsi mahdollisimman eri näköisen, vaan että yrität olla paras versio itsestäsi. Tee itsestäsi terveen, luonnollisen, iloisen ja hyvinvoivan näköinen. Luonnollinen kauneus on valttia molemmilla sukupuolilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti