sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kenkien osto-opas miehille


Kengät viimeistelevät asun


Naiset rakastavat kenkäshoppailua, mutta miehet sen sijaan ostavat ensimmäiset kengät, jotka käteen sattuu  – tai niin ainakin voisi luulla, kun katsoo monien miesten kenkiä. Miehillä näkee laittoman usein rumia, loppuun käytettyjä sekä tilanteeseen sopimattomia kenkiä. Jotkut miehet saattavat jopa kulkea samoissa kengissä kesät talvet.

Kenkiin kannattaa panostaa, koska ne viimeistelevät asun ja tekevät yleisilmeestä siistin ja huolitellun. Puhtaat ja tyylikkäät kengät viestittävät naiselle, että mies osaa huolehtia itsestään ja hygieniastaan. Me sitä paitsi vietämme suuren osan ajasta kengät jalassa, joten senkin takia kenkien tulisi olla mukavat jalassa ja näyttää miellyttäviltä.

Poikaystäväni kanssa kenkäostoksilla ollessani olen huomannut, ettei hyvännäköisistä kengistä edes tarvitse maksaa paljoa, sillä tyylikkäitä kenkiä löytyy kaikista hintakategorioista.


Mitä kenkiä sinun pitäisi omistaa?


Kenkiä on hyvä olla useita pareja, koska käytön jälkeen kenkien pitäisi antaa tuulettua vuorokauden verran. Älä siis käytä samoja kenkiä joka päivä, sillä muuten ne alkavat haista ja kuluvat tavallista nopeammin.

Harrastukset ja työn luonne määrittävät, millaisille kengille on eniten tarvetta, mutta ainakin seuraavat viisi paria tulisi löytyä jokaisen miehen kaapista:

  • vapaa-ajan kengät
  • talvikengät
  • juhlakengät
  • sandaalit
  • lenkkarit


Millaisista kengistä naiset pitävät miehillä?


Kokosin tähän postaukseen kuvia hyvännäköisistä kengistä siltä varalta, että kaipaat naispuolista makutuomaria kenkäostoksille. Kenkäostoksilla voi olla vaikeaa valita, mitkä kengät ostaisi, kun valikoimaa on niin paljon.

Suuntaa-antavasti voisin sanoa, että kesällä vaaleat kengät näyttävät hyvältä. Talvella taas tummat ja nahkaiset kengät ovat kätevät ja paremman näköiset, koska niissä ei näy lika niin herkästi.


Vapaa-ajankengät

Kesällä vaaleat kangastennarit näyttävät tosi raikkailta etenkin, jos iho on hieman päivettynyt. Valkoiset kengät ovat monikäyttöiset, koska ne sopivat kaikenväristen vaatteiden kanssa.

Myös rennot purjehduskengät (kuvassa numerot 11 ja 13) näyttävät hyvältä, kunhan ne eivät ole tyyliltään liian konservatiiviset eikä niissä vilku hallitsevia logoja.


1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15


Talvi- ja juhlakengät

Tähän kollaasiin kokosin talvikenkiä sekä hieman asiallisempia kenkiä, joissa voi mennä esimerkiksi töihin. Itse olen aivan hulluna noihin ruskeisiin Björn Borgin talvikenkiin (numero 3). Täytyy ylipuhua poikaystävä ostamaan ne.

Nuo ensimmäiset mustat kengät taas sopivat hieman rokahtavammalle miehelle. Ne ovat asiallisempi ja tyylikkäämpi versio maihareista. Monikäyttöisempiä kenkiä saa hakea! Noissa voisi mennä vaikka töihin, treffeille ja sen jälkeen vielä kavereiden kanssa jonkun bändin keikalle. Jos siis haluat ostaa yhdet ainoat kengät, joissa voit kävellä syksystä kevääseen asti, nuo ovat ne.


1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8


Liikuntakengät

Omaan kauneudentajuuni vetoavat eniten Niken ja Adidaksen lenkkarit. Ne ovat monikäyttöisiä ja tyylikkäästi yhdistettynä niissä voi mennä myös esimerkiksi kouluun ja kaupungille.


1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6


Sandaalit

Kumiset varvastossut ovat kätevät rannalla ja uintitouhuissa. Etenkin Havaianas-merkkiset varvastossut ovat suosittuja ja laadukkaita (numerot 1 ja 3 kuvassa). Nahkaiset ja muut vahvempaa tekoa olevat sandaalit sen sijaan sopivat paremmin pidemmille kävelyreissuille.


1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10

Vinkkejä


1. Säännöksi kannattaa ottaa, että valitsee sopivat kengät sopivaan tilaisuuteen. Eli älä käytä Converseja talven räntäkeleillä äläkä mene toimistolle lenkkareissa, ellei työpaikallasi sitten ole erityisen rento pukeutumiskoodi.

2. Kenkien pitää olla pyöristetyt kärjistä eikä missään nimessä teräväkärkiset, koska liian kapeat kärjet ovat epämukavat.

3. Kenkäkaupassa kengännauhat laitetaan joskus kenkiin siten, että ne näyttävät hyvältä, mutta ovat vaikeat kiristää. Kengät ostettuasi sinun kannattaa laittaa kengännauhat kenkiin eri tavalla.

4. Älä osta mokkanahkaisia kenkiä, koska ne ovat hankalat puhdistaa ja menevät nopeammin huonoiksi kuin tavalliset nahkakengät.

5. Unohda seuraavat:
  • Rokkimaiharit. Jos näytät Lordin uudelta jäseneltä, jokin on mennyt pieleen.
  • Maastokengät. Et ole menossa eräretkelle vaan elokuviin kauniin tytön kanssa.
  • Tribaalit, liekit ja muut mauttomat kuviot.
  • Sämpylän muotoiset skeittikengät.
  • Terveyssandaalit ja Crocsit.
  • Halpismerkit. Valitse niiden Sporty Man -kenkien sijasta mieluummin merkittömät kengät, jos shoppailet kenkäsi Citymarketin alelaarista.



Miten kenkiä huolletaan?


Perinteisissä kenkienhoito-oppaissa kerrotaan kymmeniä eri tuotteita, joilla kenkiä pitäisi huoltaa. Tarvitaan erivärisiä voiteita, hevosenkarvainen suti ja ties mitä härpäkkeitä. Ja kengät pitää tietysti säilyttää setripuisessa kenkätelineessä, koska se imee kosteuden.

Kukaan ei jaksa hifistellä noin paljon, joten kokosin tähän ne oleellisimmat keinot, joilla pidät kenkäsi siisteinä.

  • Laita uusiin kenkiin suojasuihketta.
  • Kangastennarit voi pestä pesukoneessa käsinpesuohjelmalla. Laita kengät pesun ajaksi esimerkiksi tyynyliinan sisään.
  • Jos kengät haisevat hieltä, suihkauta niihin kenkädeodoranttia. Jalkojen hikoilua voit vähentää pesemällä ja kuivaamalla jalat huolellisesti, hieromalla niihin talkkia ja käyttämällä puhtaita puuvillasukkia. Myös deodorantin avulla voi ehkäistä jalkojen hikoilua. Esimerkiksi Absolut Torr ja suihkutettava Triple Dry ovat hyviä vaihtoehtoja. Ne sopivat jalkojen lisäksi myös kainaloille.
  • Jos kengät ovat muuten hyväkuntoiset, mutta niissä on jokin kohta hajalla, voit viedä kengät suutarille korjattavaksi. Itse käytän kaikki laadukkaat nahkakenkäni kerran vuodessa suutarilla huollossa.
  • Valkoisista kengistä voi irrottaa tahrat esimerkiksi hammastahnalla, hankausnesteellä tai ruokasoodalla.
  • Jos kengät ovat likaiset ja sinulla on kiire, voit puhdistaa kengät kevyesti kostutetulla talouspaperin palalla. 


Tässä oli nyt kaikki, mitä minulla oli sanottavana miesten kengistä. Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä kenkäostoksilla. Jos sinulla on jotain kysyttävää kenkiin liittyen, vastailen mielelläni kysymyksiin kommenttiboksissa.


sisältää kaupallisia linkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti