tiistai 17. marraskuuta 2015

Ronaldon ravinto- ja treenivinkit


Portugalilaisella jalkapalloilijalla Cristiano Ronaldolla on yksi futismaailman parhaista vartaloista. Pelaamisen lisäksi hän onkin tullut kuuluisaksi upeiden lihastensa ansiosta, ainakin naisten keskuudessa. Häneltä jos keneltä kannattaa siis ottaa oppia, miten komea atleettinen vartalo rakennetaan.

Ronaldon mitat:

Pituus: 185 cm
Paino: noin 83 kg
Rasvaprosentti: alle 10 %

Tätä kroppaa kelpaa esitellä CR7-alusvaatekampanjassa.


Netissä kiertävistä meemeistä monille on tullut tutuksi, ettei Ronaldon ulkonäössä ollut aiemmin kehumista. Hän on inspiroiva esimerkki, sillä hän osoittaa, että kenestä tahansa saa hyvännäköisen terveillä elämäntavoilla ja muutamilla pienillä muutoksilla, kuten hampaiden oikomisella ja hiustyylin muuttamisella. Välillä Ronaldo on omaan makuuni jopa hieman liian laitettu, mutta hei, yrittävälle sattuu!



Ruokavalio


Cristiano välttää roskaruokaa, sokeria ja alkoholia. Hän juo mieluummin vettä ja syö puhdasta ruokaa eli paljon vihanneksia, hedelmiä, kokojyvätuotteita, kalaa ja vähärasvaista lihaa. Hän huolehtii riittävästä proteiininsaannista, mikä on ammattiurheilijoille erittäin tärkeää. Ravintolassa syödessään hän tilaa pihvin salaatilla.

Ronaldon tyypillinen aamiainen sisältää hedelmiä, täysjyvätuotteita ja tuorepuristettuja mehuja. Lounas koostuu salaatista, vihanneksista, kanasta ja kalasta. Illallinen koostuu samoista osista, mutta proteiininlähteet vaihtelevat.

Ronaldo syö säännöllisin väliajoin pitääkseen energiatasonsa korkealla. Hän on kertonut syövänsä jopa kuusi pientä ateriaa päivässä pitääkseen toimintakykynsä huipussa.


Liikunta


Cristiano korostaa itsekurin ja motivaation tärkeyttä treenaamisessa. Tahdonvoima on yhtä tärkeää kuin lihasvoima, sillä ammattiurheilijalla ei ole varaa laiskotella. Itselle kannattaa asettaa tavoitteita, sillä se auttaa keskittymään ja saavuttamaan tuloksia. Myös musiikin kuunteleminen ja kaverin kanssa treenaaminen voivat motivoida treenaamaan kovemmin.

Ennen treenaamista hän lämmittelee lihaksensa huolella juoksemalla muutaman kierroksen, venyttelemällä ja tekemällä muita lämmittelyliikkeitä. Ronaldo suosittelee harrastamaan eri liikuntalajeja monipuolisesti, jotta kaikki kehon osat saavat rasitusta. On tärkeää kehittää sekä voimaa että kestävyyttä. Hänen tavallinen treeniviikko sisältää viidet futistreenit, 2–3 kertaa painoilla treenaamista sekä uintia.

Liikuntaa kannattaa tunkea jokaiseen mahdolliseen väliin. Kannattaa ottaa tavaksi tehdä vaikka joka aamu heti heräämisen jälkeen punnerruksia. Kun treenaamisesta tulee rutiini, tuloksia alkaa näkyä nopeasti.


Muut elämäntavat


Ronaldo on kertonut viettävänsä vapaa-aikansa mieluiten perheen ja ystävien kanssa ja jättävänsä bilettämisen vähemmälle. Hän arvostaa stressitöntä elämää ja menee mielellään aikaisin nukkumaan ja herää aikaisin. Riittävä lepo on tärkeää lihasten palautumisen kannalta.


Lähteet:

HealthyCeleb: Cristiano Ronaldo Workout Routine Diet Plan
Cristiano Ronaldo reveals 'top 15 fitness tips' to get a body like his...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti